Nieuw initiatief Doremy aanvraagbaar vanaf 1 juniZorg Leuven opent in januari 2021 een vierde kinderdagverblijf met 50 kindplaatsen: DoRemy. Het kinderdagverblijf is momenteel in opbouw op de zorgsite van het woonzorgcentrum Remy en de thuiszorgdienst van Zorg Leuven. In kinderdagverblijf DoRemy zal worden ingezet op de verbondenheid tussen generaties en de buurt. De tuin van het kinderdagverblijf grenst aan de buurtboomgaard en aan de cafetaria van het woonzorgcentrum.

Vanaf 1 juni 2020 10.00 uur zijn aanmeldingen voor een plaats in DoRemy mogelijk. Om in aanmerking te komen voor een plaats, registreer je je opvangvraag via www.kinderopvangleuven.be en voeg je kinderdagverblijf DoRemy als voorkeurinitiatief toe aan je prioriteitenlijst.

Om elk kind voldoende te laten wennen, zullen de 50 kindplaatsen gefaseerd opstarten. De plaatsen worden toegewezen via een verdeling per geboortemaand en per geboortejaar. Hierdoor realiseren we een goede leeftijdsmix in de vier leefgroepen: twee ba­bygroepen (van 6 weken tot ongeveer 16 maanden) van elk tien baby’s en twee peutergroepen van elk vijftien peuters.

Wordt je kind geboren vóór december 2020 of is je kind al geboren…

…en zoek je kinderopvang vanaf januari 2021? Je krijgt antwoord in de week van 26 oktober 2020.

… of zoek je kinderopvang vanaf april 2021? Je krijgt antwoord in de week van 29 juni 2020.

Wordt je kind geboren vanaf december 2020?

Dan kom je in aanmerking voor onze reguliere toewijzingen. Zes maanden voor de vermoedelijke geboortedatum krijg je antwoord (zie tabel hieronder). We raden aan je te registreren vanaf het moment dat je zwanger bent. Je kunt dus ten vroegste negen maanden voor de vermoedelijke geboortedatum aanmelden voor een plaats.