Sluiting kinderdagverblijf Beau-FortKinderdagverblijf Beau-Fort zal vanaf 12 september gesloten worden door Kind en Gezin, en dat voor een periode van 3 maanden. Het lokaal loket Leuven, alle Leuvense kinderdagverblijven, alsook de lokale loketten in de regio, zijn hiervan op de hoogte gebracht, en doen hun uiterste best om zo veel mogelijk kinderen te helpen. Ook worden alle mogelijke opties bekeken om bijkomende capaciteit te creëren.

Ouders die op zoek zijn naar een nieuwe plaats, moeten zo snel mogelijk een nieuwe aanvraag opstarten. Zonder aanvraag weten de kinderdagverblijven niet dat de ouders op zoek zijn naar een plaats. De aanvragen zullen automatisch op de noodlijst terecht komen. Hierdoor weten alle kinderdagverblijven dat ze zo snel mogelijk op zoek zijn naar een plaats.

Zo kan de aanvraag gestart worden:

- log in op www.kinderopvangleuven.be

- pas eventueel uw voorkeurslijst aan en of maak een nieuwe als er nog geen is. In de lijst kunnen onbeperkt aantal initiatieven toegevoegd worden.

- start de aanvraag van zodra de voorkeurslijst klaar is.

- selecteer het kindje dat momenteel reeds in Beau-Fort gaat, dan zijn de aanvragen gekoppeld, en weten de initiatieven ook meteen de situatie. 

- vervolledig de aanvraag. Geef bij het opvangplan duidelijk aan of er iets van flexibiliteit is. Bij reden noodaanvraag geeft u aan dat het huidig opvanginitiatief stopt.

- van zodra de aanvraag bevestigd is, komt de aanvraag op de noodlijst terecht. Zo weten alle Leuvense initiatieven dat jullie zo snel mogelijk op zoek zijn naar een plaats. De initiatieven zullen jullie contacteren als ze een beschikbare plaats hebben.