25

Welkom

Het loket kinderopvang is er om ouders met kinderen te ondersteunen bij het vinden van kinderopvang. Alle Leuvense opvanginitiatieven zijn aangesloten bij dit loket, ontstaan vanuit Centrum voor Kinderopvang "het Kind". Je kan op onze website informatie terugvinden over het opvangaanbod in Leuven, opvang op maat zoeken en je opvangvraag online indienen en opvolgen.

Opvang ziek kind

opvangaanbod

Op zoek naar opvang? Maak uw selectie en klik op 'zoeken'. De zoekresultaten verschijnen links.

Gemeente
 

Leeftijd kind
* Schoolgaande kinderen  

Prijs opvang
 

Schaal opvang
 

  filter wissen

last minute opvang

Dringend en/of tijdelijk opvang nodig? Hieronder vindt u de voorzieningen die last-minute plaatsen aanbieden. Dit zijn plaatsen die op korte termijn ingevuld moeten worden en van relatief korte duur zijn.

meer info

opvang ziek kind

Sommige opvanglocaties vragen een kindje met koorts of een besmettelijke ziekte thuis te houden. Als ouder moet je dan op zoek naar een alternatief. Hieronder vind je initiatieven die thuis je zieke kind komen opvangen.

meer info

Leuven-sponsorlogo

Speelplek Wijgmaal - in de kijker

2018-06-06

Sinds kort heeft Huis van het Kind Leuven een speelplek ingericht in de Kido-club in Wijgmaal, waar ouders met hun kinderen welkom zijn elke op woensdagvoormiddag tussern 9u en 11u30. Tijdens de maand juni worden er verschillende workshops georganiseerd. Een overzicht van de aangeboden workshops is te vinden op de website van het Huis van Kind.

Vorming Starten met vaste voeding

2018-05-08

Wil je beginnen met vaste voeding. Kom samen met andere (groot)ouders groente- en fruitpap maken en proeven met je baby op donderdag 17 mei (Kinderdagverblijf Wigwam, Diestesteenweg 379C, Kessel-Lo) of donderdag 21 juni (Kinderdagverblijf Kinderrijk, Groenveldstraat 38, Heverlee) tussen 9 en 11 uur. Meer info via de facebookpagina van Huis van het Kind

Extra openingsmoment spel- en ontmoetingsruimte Girafant

2018-05-04

Sinds kort kunnen gezinnen nu ook elke woensdagvoormiddag terecht in de speelplek Girafant (Nieuwe Kerkhofdreef 2) in Heverlee! Tussen 9u en 11u kunnen (groot)ouders er komen spelen met hun baby, peuter, jonge kleuter (t.e.m. 3 jaar). Kinderen leren er spelen met andere kinderen, ouders wisselen ervaringen en tips uit en ontmoeten nieuwe mensen. Dit valt ook samen met een permanentiemoment van ‘Kind en Gezin’

Onderzoek naar medicatiegebruik bij baby's

2018-05-02

Masterstudente Sigrid Verhelst (Universiteit Gent) voert een onderzoek naar medicatiegebrui bij kinderen. Geïnteresseerden kunnen via volgende link de enquête invullen.

Gezocht: ouders van een kind met extra ondersteuningsnoden

2018-05-02

In opdracht van Kind en Gezin voert Universiteit Gent een onderzoek naar wat ouders nodig hebben om de opvang van kinderen met specifieke ondersteuningsnoden te doen slagen. Met opvang bedoelen we zowel kinderopvang van de allerjongsten (kinderdagverblijf, onthaalouder) als opvang van schoolkinderen.
Daarom worden ouders van een kind met extra ondersteuningsnoden gezocht die willen meewerken aan dit onderzoek. De onderzoekers hebben interesse in de zoektocht naar de opvang, de verwachtingen en ervaringen met opvang. Dit doen ze aan de hand van een gesprek, waar en wanneer het past voor de ouders. De resultaten worden anoniem verwerkt.  Werk je graag mee of heb je nog vragen, bel dan met Hanne Vandenbussche (0472 63 75 64) of stuur een e-mail (hanne.vandenbussche@ugent.be). Ken je iemand in je omgeving? Breng hem of haar op de hoogte van dit onderzoek.

Data inschrijvingen vakanties 2017-2018 bekend - aandacht: wijziging inschrijvingen schooljaar 2018-

2018-02-20

Op volgende data gaan de inschrijvingen voor de vakanties voor 2017 van start. De aanvraagperiode duurt steeds 2 weken, uitgezonderd de zomervakantie, waar deze 3 weken duurt:

-   Herfstvakantie:  vanaf maandag 18 september 2017 20h

-   Kerstvakantie: vanaf maandag 13 november 2017 20h

-   Krokusvakantie: vanaf dinsdag 9 januari 2018 20h

-   Paasvakantie: vanaf maandag 26 februari 2018 20h

-   Zomervakantie: vanaf maandag 23 april 2018 20h

 
De start van de inschrijvingen voor de jaaropvang is 15 mei 2018 om 20 uur.

Werking kinderopvang in filmpjes

2018-01-16

Kinderen naar de opvang brengen, is voor heel veel ouders een grote stap. Het is voor velen niet gemakkelijk om de zorg voor hun kind uit handen te geven. Om ouders te helpen bij het kiezen van een kinderopvang heeft Kind en Gezin twee filmpjes gemaakt:

Kinderopvang voor kinderen met specifieke zorgbehoefte

2017-12-20

Heeft jouw kindje een specifieke zorgbehoefte en ben je op zoek naar kinderopvang? Dan vind je in Leuven zeker opvang. Er zijn een aantal opvanginitiatieven die structureel plaatsen openhouden, maar ook bij andere opvanginitiatieven is jouw kindje welkom. De inclusiecoach zoekt samen met jou naar opvang op maat, organiseert op regelmatige basis overleg met jou en helpt mee aan een stimulerende omgeving met oog voor de behoeftes en het tempo van jouw kind. Meer info is hier te vinden. 

Project "samen zwanger" van start in Leuven

2017-12-07

Tijdens 5 groepsessies krijg je antwoord op al je vragen over zwangerschap, bevalling en ouderschap. Je ontmoet andere toekomstige mama's waarmee je jouw vragen en bezorgheden kan delen. Na de bevalling wordt ook 1 workshop babymassage aangeboden.

Iedere sessie neemt de vroedvrouw je even apart voor de medische opvolging van jouw zwangerschap. Dit gebeurt in combinatie met de zwangerschapsraadplegingen bij je huisarts en/of gynaecoloog.

Startdatum afhankelijk van je zwangerschapsmaand | Telkens op vrijdag | 10.00 tot 12.00 uur | Locatie: Girafant, Nieuwe Kerkhofdreef 2, Heverlee | Organisatie: Huis van het Kind Leuven, De BakermatKind en GezinStad LeuvenBolle Buik & Solidariteit voor het Gezin | Kostprijs: De sessies vallen ten laste van jouw mutualiteit

Plan je een gezinsuitstap maar kijk je op tegen het meenemen van een buggy?

2016-08-15

Leen gratis een stadsbuggy in één van de Leuvense buggypunten: fietsenparking Rector de Somerplein, museum M, bibliotheek Tweebronnen en Abdij van het Park.