Kinderdagverblijf 't Wit Konijntje

Address
Hertogstraat 176
3001 Heverlee
Tel.
016 40 47 37
E-mail
wit.konijntje@kdv.annuntiaten.be
Income-related price
ja
Outdoor play area
yes
Capacity
55
Special needs possible
yes
Description

Missie

Kinderdagverblijf ’t Wit Konijntje wil een warm en open huis zijn voor kinderen, ouders  en medewerkers waar iedereen zichzelf kan zijn en waar we samen met onze partners iedereen volop kansen bieden om te groeien.

Visie

Binnen onze werking staat het kind steeds centraal. We hebben aandacht voor wat kinderen denken en voelen en werken vanuit de individuele behoeften van elk kind.

Wij willen alle kinderen laten groeien in zelfzekerheid en persoonlijkheid door aandacht voor hun eigen noden en bijzonderheden. Wij bieden zorg op maat en hebben respect voor ieders eigenheid. 

Door een nauwe samenwerkingmet elk kind en zijn ouders zorgen we voor veiligheid en vertrouwen. De vertrouwensband met de ouders vormt de basis voor de gedeelde zorg. We betrekken ouders actief bij de werking.

Door een doordacht en ruim aanbod aan activiteiten en interacties bieden we kansen om te ontdekken en talenten te ontwikkelen. We zorgen voor een uitdagende omgeving die uitnodigt tot experimenteren en ondernemen. Onze groene buitenruimte biedt extra leer- en ontdekkansen.

Weer of geen weer, altijd buiten is ons motto.

Organisator: vzw COBAH (Centra voor opvang en begeleiding Annuntiaten Heverlee)

Accessibility

’t Wit Konijntje ligt op de campus van het Heilig Hart Heverlee, aan de achterkant met ingang via de Hertogstraat. We zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en met de wagen. Er is parkeerplaats voor ouders tijdens het brengen en halen van de kinderen.

Allocation policy

Aanvragen worden maandelijks bekeken. Elke maand kunnen kinderen starten. Ouders ontvangen ongeveer 7 maanden voor de startdatum bericht over een mogelijke opvangplaats.

  • Minimaal 20% van de opgevangen kinderen op jaarbasis behoort tot de wettelijke voorrangsgroepen.
  • Wij geven voorrang aan broertjes en zusjes die gelijktijdig in de opvang zijn.
  • We geven relatieve voorrang aan ouders uit de ruime buurt van de opvanglocatie.
  • We geven relatieve voorrang aan aanvragen voor inclusieve opvang.

Meer info over het toewijzingsbeleid en de inschrijvingsprocedure is te vinden in het huishoudelijk reglement

Special needs possible
Ook kinderen met speciale zorgen zijn welkom, binnen de draagkracht van ons team. We bekijken graag samen de vraag en mogelijkheden.
Opening hours

voorschools

From Untill
Monday 07:00 18:00
Tuesday 07:00 18:00
Wednesday 07:00 18:00
Thursday 07:00 18:00
Friday 07:00 18:00
Saturday Gesloten
Sunday Gesloten