Dienst voor onthaalouders Zorg Leuven - Haacht

Adresse
Nieuwe Kerkhofdreef 2
3001 Heverlee
Téléphone
016 24 80 84
E-mail
opvanggezinnen@zorgleuven.be
Prix lié au revenu
oui
Outdoor play area
non
Soins spéciaux possibles
oui
Déscription

De dienst voor onthaalouders biedt kleinschalige opvang aan in een huiselijke sfeer. De onthaalouder creëert een rustige en veilige omgeving, waarin kinderen het nodige spelaanbod, materiaal en ruimte krijgen om te kunnen experimenteren en te ontwikkelen.

De onthaalouders bieden opvang aan kinderen voor ze naar de basisschool gaan en in overgangsperiode tussen de kinderopvang en de kleuterschool. Een aantal onthaalouders vangen ook kinderen buitenschools op. Er is ook een mogelijkheid voor dagopvang van kinderen met een specifieke zorgbehoefte.

De dienst is telefonisch bereikbaar op 016 85 30 20 of op afspraak.

Politique en matière d'attribution

De onthaalouders aangesloten bij de dienst zijn te vinden via de zoekmodule. Daar zie je hoe ze werken en waar ze wonen.

Hun juiste adres en telefoonnummer wordt pas gecommuniceerd als er een beschikbare plaats is. Als de onthaalouder volzet is, heeft het immers geen zin om deze persoon te contacteren. Het telefoonnummer dat je ziet, is van de Dienst voor Opvanggezinnen. Wij kunnen je verder helpen als je vragen hebt.

Wanneer een onthaalouder een plaatsje vrij krijgt, mailen we jou haar gegevens. Dan kan je zelf met haar afspreken om kennis te maken. Je kiest samen met de onthaalouder of je kindje bij haar in opvang zal gaan. Opgelet, wees er snel bij want de vrije plaatsen worden aan meerdere ouders doorgegeven.

Schrijf je in voor deze mails door ofwel de dienst voor opvanggezinnen als voorkeur toe te voegen, ofwel een specifieke onthaalouders. In het laatste geval wordt de dienst zelf ook automatisch toegevoegd om voldoende keuzemogelijkheden te kunnen doorgeven. Via mail sturen we dan de vrijkomende plaatsen door.

Soins spéciaux possibles
Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom in onze kinderdagverblijven en bij onze onthaalouders. Inclusieve kinderopvang is immers opvang voor alle kinderen. Kinderen met grotere zorgnoden komen naar dezelfde opvang als kinderen zonder deze extra behoeften. Kinderopvang Zorg Leuven beschikt over een aantal structurele inclusieplaatsen en daarmee maken we deel uit van het Leuvense netwerk inclusieve kinderopvang. Wat bieden we? Opvang op maat, de mogelijkheid tot regelmatig overleg, een stimulerende omgeving met oog voor de behoeften en het tempo van het kind, actieve betrokkenheid van ouders en samenwerking met het netwerk van het kind. We werken samen met het Centrum Inclusieve Kinderopvang (CIK) en kunnen van daaruit beroep doen op een netwerk van professionals (kinesisten, verpleegkundigen, thuisbegeleidingsdiensten,..). De inclusiecoach van het CIK neemt contact op met het gezin en we bekijken samen hoe we kunnen ingaan op de vraag. Onze kinderbegeleiders, onthaalouders en pedagogisch teamleiders worden gecoacht en ondersteund door het CIK.
Heures d 'ouverture

voorschools

De Jusqu'à
Lundi Gesloten
Mardi Gesloten
Mercredi Gesloten
Jeudi Gesloten
Vendredi Gesloten
Samedi Gesloten
Dimanche Gesloten
Initiatives avec le même organisateur