DVO - Dienst voor Opvanggezinnen Zorg Leuven

Adresse
Nieuwe Kerkhofdreef 2
3001 Heverlee
Téléphone
016 24 80 84
E-mail
opvanggezinnen@zorgleuven.be
Prix lié au revenu
oui
Aire de jeux extérieure
non
Soins spéciaux possibles
oui
Déscription

 Onder begeleiding en ondersteuning van de Dienst Opvanggezinnen Zorg Leuven zorgen onthaalouders in de ruime Leuvense regio voor de opvang van kindjes in een warme, huiselijke sfeer.

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen bij onze onthaalouders terecht. Deze opvang gebeurt meestal door één onthaalouder in haar eigen woning maar kan ook een samenwerking zijn van twee of drie onthaalouders in een eigen woning of op een andere locatie.

Opvang bij een onthaalouder is kleinschalig, waardoor we de aanpak van thuis en van de opvang makkelijk op elkaar kunnen afstemmen.

Samen volgen we de ontwikkeling en het welzijn van je kindje op en delen dit graag met jullie.

Hier kan je alvast een aantal nuttige documenten vinden:

De dienst is telefonisch bereikbaar opof op afspraak.

Politique en matière d'attribution

De onthaalouders aangesloten bij de dienst zijn te vinden via de zoekmodule. Daar zie je hoe ze werken en waar ze wonen.

Hun juiste adres en telefoonnummer wordt pas gecommuniceerd al er beschikbare plaatsen zijn. Als ze volzet zijn, heeft het immers geen zin je tot hen te richten. Het telefoonnummer dat je ziet, is van de Dienst voor Opvanggezinnen. Wij kunnen je verder helpen als je vragen hebt.

Wanneer een onthaalouder een plaatsje vrij krijgt, mailen we jou haar gegevens. Dan kan je zelf met haar afspreken om kennis te maken. Je kiest samen met de onthaalouder of je kindje bij haar in opvang zal gaan. Opgelet, wees er snel bij want de vrije plaatsen worden aan meerdere ouders doorgegeven.

Schrijf je in voor deze mails door ofwel de dienst voor opvanggezinnen als voorkeur toe te voegen, ofwel een specifieke onthaalouders. In het laatste geval wordt de dienst zelf ook automatisch toegevoegd om voldoende keuzemogelijkheden te kunnen doorgeven. Vanaf 9 maanden voor jouw startdatum, sturen wij je dan wekelijks de vrijkomende plaatsen door. Je krijgt zowel de onthaalouders die alleen werken, als de onthaalouders die met twee of meer werken.

Soins spéciaux possibles
Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom in onze kinderdagverblijven en bij onze onthaalouders. Inclusieve kinderopvang is immers opvang voor alle kinderen. Kinderen met grotere zorgnoden komen naar dezelfde opvang als kinderen zonder deze extra behoeften. Kinderopvang Zorg Leuven beschikt over een aantal structurele inclusieplaatsen en daarmee maken we deel uit van het Leuvense netwerk inclusieve kinderopvang. Wat bieden we? Opvang op maat, de mogelijkheid tot regelmatig overleg, een stimulerende omgeving met oog voor de behoeften en het tempo van het kind, actieve betrokkenheid van ouders en samenwerking met het netwerk van het kind. We werken samen met het Centrum Inclusieve Kinderopvang (CIK) en kunnen van daaruit beroep doen op een netwerk van professionals (kinesisten, verpleegkundigen, thuisbegeleidingsdiensten,..). De inclusiecoach van het CIK neemt contact op met het gezin en we bekijken samen hoe we kunnen ingaan op de vraag. Onze kinderbegeleiders, onthaalouders en pedagogisch teamleiders worden gecoacht en ondersteund door het CIK.
Heures d 'ouverture

Acceuil pour les bébés

De Jusqu'à
Lundi 08:00 18:00
Mardi 08:00 18:00
Mercredi 08:00 18:00
Jeudi 08:00 18:00
Vendredi 08:00 18:00
Samedi Gesloten
Dimanche Gesloten
Initiatives avec le même organisateur