Kind en Gezin lanceert kinderopvangzoeker

6 mrt 2023
Opgroeien lanceert op 1 maart 2023 de vernieuwde Kinderopvangzoeker op zijn website. De Kinderopvangzoeker geeft info over het aanbod en de kwaliteit van de kinderopvanglocaties. Deze informatie is zowel nuttig voor gezinnen als voor lokale besturen en loketten die ouders in hun zoektocht naar opvang ondersteunen. De Kinderopvangzoeker maakt deel uit van het actieplan Kinderopvang.
Lees meer

Ook personeelstekorten in Leuvense kinderopvang

10 nov 2022
Net als in andere steden zijn er ook in Leuven heel wat opvanginitiatieven die hun werking moeten aanpassen omdat ze niet genoeg personeel beschikbaar hebben. Sommige crèches kiezen ervoor om hun openingsuren aan te passen, zodat er minder personeel nodig is. Er worden ook soms sluitingsdagen georganiseerd, bijvoorbeeld wanneer kinderbegeleiders vier vijfde werken. In heel uitzonderlijke gevallen zijn er ook sluitingsweken, waarbij om de aantal weken één of verschillende groepjes in een crèche sluiten. Sommige opvanginitiatieven hebben een tijdelijke opnamestop ingevoerd. Dit heeft tot gevolg dat er minder gezinnen een opvangplekje krijgen. De responstijden van de opvanginitiatieven kunnen hierdoor ook hoger liggen, omdat zelfs de stafleden mee ingeschakeld worden in de groepen. De opvangverantwoordelijken beseffen dat dit een grote impact heeft op gezinnen en betreuren dit, maar kunnen niet anders dan ingrijpen om de basiskwaliteit te kunnen garanderen. Hoe lang deze situatie zal duren, is moeilijk te voorspellen en afhankelijk van een aantal Vlaamse overheidsbeslissingen. Binnen Leuven worden samen met de sector allerhande pistes onderzocht om hen zo goed mogelijk bij te staan in deze moeilijke tijden.
Lees meer

Groepsaanbod Huis van het Kind gekend

12 okt 2022
“In het Huis van het Kind kan je terecht met elke vraag over jouw gezin, van zwangerschap tot jongvolwassenheid. Het Huis van het Kind organiseert onder andere in samenwerking met andere organisaties infosessies en workshops voor ouders en andere geïnteresseerden. Je vindt over elke infosessie meer informatie in de agenda op de website van Huis van het Kind Leuven. Daar kan je ook telkens inschrijven.”
Lees meer

Inschrijvingsdata schooljaar 2022-2023

31 aug 2022
De data om in te schrijven voor schooljaar 2022-2023 zijn gekend. Deze gelden voor volgende initiatieven: 't Eekhoorntje, 't Koetshuis en De Sterrekes
Lees meer