Inschrijvingsdata schooljaar 2023-2024

20 jul 2023
Op volgende data gaan de inschrijvingsperiodes bij buitenschoolse opvang 't Eekhoorntje van start. -   Herfstvakantie:  vanaf maandag 11 september 2023 20h -   Kerstvakantie: vanaf maandag 6 november 2023 20h -   Krokusvakantie: vanaf maandag 8 januari 2024 20h -   Paasvakantie: vanaf maandag 26 februari 2024 20h -   Zomervakantie: vanaf maandag 15 april 2024 20h De start van de inschrijvingen voor de jaaropvang is maandag 6 mei 2024 om 20 uur. Er is tijdens het inschrijfmoment een half uur permanentie voor vragen of problemen via het loket kinderopvang.
Lees meer

Kinderdagverblijf Heuvelhof verhuist naar Lolanden

3 jul 2023
Half april 2024 verhuist het kinderdagverblijf Heuvelhof naar een nieuwe locatie. Hun nieuwe adres is Lolanden 10, 3010 Kessel-lo.
Lees meer

Kind en Gezin lanceert kinderopvangzoeker

6 mrt 2023
Opgroeien lanceert op 1 maart 2023 de vernieuwde Kinderopvangzoeker op zijn website. De Kinderopvangzoeker geeft info over het aanbod en de kwaliteit van de kinderopvanglocaties. Deze informatie is zowel nuttig voor gezinnen als voor lokale besturen en loketten die ouders in hun zoektocht naar opvang ondersteunen. De Kinderopvangzoeker maakt deel uit van het actieplan Kinderopvang.
Lees meer

Ook personeelstekorten in Leuvense kinderopvang

10 nov 2022
Net als in andere steden zijn er ook in Leuven heel wat opvanginitiatieven die hun werking moeten aanpassen omdat ze niet genoeg personeel beschikbaar hebben. Sommige crèches kiezen ervoor om hun openingsuren aan te passen, zodat er minder personeel nodig is. Er worden ook soms sluitingsdagen georganiseerd, bijvoorbeeld wanneer kinderbegeleiders vier vijfde werken. In heel uitzonderlijke gevallen zijn er ook sluitingsweken, waarbij om de aantal weken één of verschillende groepjes in een crèche sluiten. Sommige opvanginitiatieven hebben een tijdelijke opnamestop ingevoerd. Dit heeft tot gevolg dat er minder gezinnen een opvangplekje krijgen. De responstijden van de opvanginitiatieven kunnen hierdoor ook hoger liggen, omdat zelfs de stafleden mee ingeschakeld worden in de groepen. De opvangverantwoordelijken beseffen dat dit een grote impact heeft op gezinnen en betreuren dit, maar kunnen niet anders dan ingrijpen om de basiskwaliteit te kunnen garanderen. Hoe lang deze situatie zal duren, is moeilijk te voorspellen en afhankelijk van een aantal Vlaamse overheidsbeslissingen. Binnen Leuven worden samen met de sector allerhande pistes onderzocht om hen zo goed mogelijk bij te staan in deze moeilijke tijden.
Lees meer