Kinderdagverblijf De Ballon

Address
Pompstraat 22
3012 Wilsele
Tel.
0495/80 40 55
E-mail
deballon@hotmail.be
Income-related price
nee
Outdoor play area
yes
Capacity
18
Special needs possible
no
Description

De Ballon werd eerst uitgebaat in een gezellig huisje in de Bankstraat in hartje Leuven. In september 2011 is De Ballon verhuisd naar een gerenoveerd huis in de Kaboutermansstraat in Leuven. In augustus 2015 is er een nieuw hoofdstuk voor De Ballon van start gegaan. We verhuisden voor de allerlaatste keer naar de Pompstraat nr 22 in Wilsele.

Het was een droom die in vervulling ging. Ons kinderdagverblijf is nu op een ruim gelijkvloers pand met een tuintje. Sinds januari 2022 nam Heleen een deel van de Ballon over en nu staan Joke en Heleen met heel veel liefde en zorg voor jullie kapoenen klaar.

We werken met een dagprijs van €34, inclusief luiers. Ouders hebben recht op de kinderopvangtoeslag, waardoor ze 3,23 euro per dag terugkrijgen.

In de speciaal voor de kinderen ingerichte ruimten, kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven met speelgoed aangepast aan elke leeftijd. Tijdens de activiteiten kunnen de kinderen creatief leren omgaan met allerlei materialen. Bij mooi weer wordt er dagelijks buiten gespeeld. De kinderen kunnen zich ontwikkelen in een huiselijke sfeer. De kinderen kunnen de dag helemaal op hun eigen ritme beleven. We kijken naar elk kind hun behoeftes en noden en spelen hier op in.

De voeding wordt dagelijks bereidt. De peuters eten hun middagmaal rond 10u30. Dan krijgen ze aardappelen, pasta, rijst of tarwe met groenten en daarna iets te drinken. De kleinsten krijgen dan een groentepapje. We kozen ervoor om in De Ballon enkel vegetarisch eten aan te bieden. Rond 14u30 uur eten wij boterhammen, havermout of platte kaas en fruit. Ons brood maken we zelf. Voor de baby’s brengen de ouders zelf flessen mee

Accessibility

De Ballon is a childcare centre in the centre of Leuven. We're easily accessible via highway (exit Herent) and via the Leopold Decouxlaan.

We have a parking lot in front of the door.

Allocation policy

We look into the applications two times a month. This does however not mean that we will immediately be able to reply to your application. Children with brothers and sisters that already stay with us have priority.

It's quite a job to sort out all of the places, and unfortunately this takes a lot of time.

If you doubt whether your application has reached us,... you can always telephone us. These are our internal rules.

Opening hours

voorschools

From Untill
Monday 08:00 17:45
Tuesday 08:00 17:45
Wednesday 08:00 17:45
Thursday 08:00 17:45
Friday 08:00 17:45
Saturday Gesloten
Sunday Gesloten