Kinderdagverblijf De Ballon

Adresse
Pompstraat 22
3012 Wilsele
Téléphone
0495/80 40 55
E-mail
deballon@hotmail.be
Prix lié au revenu
non
Outdoor play area
oui
Capacité
18
Soins spéciaux possibles
non
Déscription

De Ballon werd eerst uitgebaat in een gezellig huisje in de Bankstraat in hartje Leuven. In september 2011 is De Ballon verhuisd naar een gerenoveerd huis in de Kaboutermansstraat in Leuven. In augustus 2015 is er een nieuw hoofdstuk voor De Ballon van start gegaan. We verhuisden voor de allerlaatste keer naar de Pompstraat nr 22 in Wilsele.

Het was een droom die in vervulling ging. Ons kinderdagverblijf is nu op een ruim gelijkvloers pand met een tuintje. Sinds januari 2022 nam Heleen een deel van de Ballon over en nu staan Joke en Heleen met heel veel liefde en zorg voor jullie kapoenen klaar.

We werken met een dagprijs van €34, inclusief luiers. Ouders hebben recht op de kinderopvangtoeslag, waardoor ze 3,23 euro per dag terugkrijgen.

In de speciaal voor de kinderen ingerichte ruimten, kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven met speelgoed aangepast aan elke leeftijd. Tijdens de activiteiten kunnen de kinderen creatief leren omgaan met allerlei materialen. Bij mooi weer wordt er dagelijks buiten gespeeld. De kinderen kunnen zich ontwikkelen in een huiselijke sfeer. De kinderen kunnen de dag helemaal op hun eigen ritme beleven. We kijken naar elk kind hun behoeftes en noden en spelen hier op in.

De voeding wordt dagelijks bereidt. De peuters eten hun middagmaal rond 10u30. Dan krijgen ze aardappelen, pasta, rijst of tarwe met groenten en daarna iets te drinken. De kleinsten krijgen dan een groentepapje. We kozen ervoor om in De Ballon enkel vegetarisch eten aan te bieden. Rond 14u30 uur eten wij boterhammen, havermout of platte kaas en fruit. Ons brood maken we zelf. Voor de baby’s brengen de ouders zelf flessen mee

Accessibilité

De Ballon est une crèche dans le centre de Wilsele.

Nous sommes facilement accessibles par autoroute (sortie Herent) et par la rue Leopold Decouxlaan.

Il y a un parking devant la porte.

Politique en matière d'attribution

Tous les quinze jours, nous regardons les demandes. Cela ne signifie pas qu'on pourra répondre à votre demande immédiatement. Les enfants qui ont un frère ou une soeur dans notre accueil ont toujours la priorité.

C'est beaucoup de travail pour régler toutes les places, et malheureusement ça prend beaucoup de temps.

Si vous doutez que votre demande est bien arrivée,... vous pouvez toujours nous téléphoner. Voici les règles internes de notre accueil.

Heures d 'ouverture

voorschools

De Jusqu'à
Lundi 08:00 17:45
Mardi 08:00 17:45
Mercredi 08:00 17:45
Jeudi 08:00 17:45
Vendredi 08:00 17:45
Samedi Gesloten
Dimanche Gesloten