Kinderdagverblijf De Ballon

Adres
Pompstraat 22
3012 Wilsele
Telefoon
0495/80 40 55
E-mail
deballon@hotmail.be
Inkomens gerelateerde prijs
nee
Buitenspeelruimte
ja
Capaciteit
18
Speciale zorgen mogelijk
nee
Omschrijving

De Ballon werd eerst uitgebaat in een gezellig huisje in de Bankstraat in hartje Leuven. In september 2011 is De Ballon verhuisd naar een gerenoveerd huis in de Kaboutermansstraat in Leuven. In augustus 2015 is er een nieuw hoofdstuk voor De Ballon van start gegaan. We verhuisden voor de allerlaatste keer naar de Pompstraat nr 22 in Wilsele.

Het was een droom die in vervulling ging. Ons kinderdagverblijf is nu op een ruim gelijkvloers pand met een tuintje. Sinds januari 2022 nam Heleen een deel van de Ballon over en nu staan Joke en Heleen met heel veel liefde en zorg voor jullie kapoenen klaar.

We werken met een dagprijs van €34, inclusief luiers. Ouders hebben recht op de kinderopvangtoeslag, waardoor ze 3,23 euro per dag terugkrijgen.

In de speciaal voor de kinderen ingerichte ruimten, kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven met speelgoed aangepast aan elke leeftijd. Tijdens de activiteiten kunnen de kinderen creatief leren omgaan met allerlei materialen. Bij mooi weer wordt er dagelijks buiten gespeeld. De kinderen kunnen zich ontwikkelen in een huiselijke sfeer. De kinderen kunnen de dag helemaal op hun eigen ritme beleven. We kijken naar elk kind hun behoeftes en noden en spelen hier op in.

De voeding wordt dagelijks bereidt. De peuters eten hun middagmaal rond 10u30. Dan krijgen ze aardappelen, pasta, rijst of tarwe met groenten en daarna iets te drinken. De kleinsten krijgen dan een groentepapje. We kozen ervoor om in De Ballon enkel vegetarisch eten aan te bieden. Rond 14u30 uur eten wij boterhammen, havermout of platte kaas en fruit. Ons brood maken we zelf. Voor de baby’s brengen de ouders zelf flessen mee

 

Toegankelijkheid

De Ballon is een kribbe in het centrum van Wilsele. We zijn goed bereikbaar via de autostrade (afrit Herent) en via de Leopold Decouxlaan.

Er is parking voor de deur. Er is ook een bushalte vlak bij de kribbe, om de hoek van de straat.

 

Toewijzingsbeleid

Wij bekijken onze aanvragen 2 wekelijks. Dit betekent echter niet dat we meteen een antwoord kunnen geven op jullie aanvraag. Het is een heel puzzelwerkje om alle plaatsjes op elkaar af te stemmen en spijtig genoeg neemt dit vaak wat tijd in beslag. We doen ons uiterste best om tijdig te antwoorden. Bij ons krijgen kindjes van broers en zussen sowieso voorrang. 

Wanneer je twijfelt of je aanvraag goed is toegekomen mag je natuurlijk steeds bellen. Neem gerust al eens een kijkje op onze website https://de-ballon.koningapestaart.be/

Openingsuren

voorschools

Van Tot
Maandag 08:00 17:45
Dinsdag 08:00 17:45
Woensdag 08:00 17:45
Donderdag 08:00 17:45
Vrijdag 08:00 17:45
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten