Kinderdagverblijf Lololand

Adres
Lolanden 10
3010 Kessel-Lo (Leuven)
Telefoon
016/24 81 24
E-mail
kinderdagverblijven@zorgleuven.be
Inkomens gerelateerde prijs
ja
Buitenspeelruimte
ja
Capaciteit
25
Speciale zorgen mogelijk
ja
Omschrijving

In kinderdagverblijf Lololand worden de kinderen opgevangen in twee leefgroepen: een ba­bygroep (van 6 weken tot ongeveer 17 maanden) en een peutergroep (van ongeveer 17 maanden tot schoolgaande leeftijd). Ieder kind, ongeacht de cultuur, maatschappelijke afkomst, nationaliteit, geslacht, vaardighe­den, geloof of levensovertuiging van de ouders, is welkom bij ons. Elk kind heeft het recht zich te ontplooien in een context van gelijkwaardigheid en respect voor diversiteit.

Het multidisciplinair team (kinderbegeleiders, pedagogisch teamleider, verpleegkundige, inclusiecoach) van kinderdagverblijf Lololand staat garant voor een kwaliteitsvolle opvang in een optimaal pedagogisch klimaat:

  • waar aandacht en respect is voor de eigenheid van ieder kind en zijn ouder(s);
  • waar elk kind gestimuleerd wordt in zijn totale ontwikkeling;
  • waar ruimte is voor ieder kind om te ontdekken en te exploreren;
  • waar aandacht is voor het welbevinden en de betrokkenheid van elk kind;
  • waar een open dialoog met ouders gevoerd wordt;
  • waar opvoedingsvragen en -problemen bespreekbaar zijn en samen naar oplossingen wordt gezocht.

Toegankelijkheid

Kinderdagverblijf Lolanden is goed bereikbaar te voet, met de fiets, met de auto en met de bus. Er zijn 3 kiss-en-ride parkeerplaatsen aan de zijkant van het gebouw en je kunt parkeren in de omliggende straten.

Bushaltes

Kessel-Lo Prins Regentlaan: lijn 3. Van hier is het 5 minuten stappen naar het kinderdagverblijf.

Kessel-Lo Valvekensstraat: lijnen 370, 371, 373, 374, 524, 525. Van hier is het 9 minuten stappen naar het kinderdagverblijf.

Toewijzingsbeleid

Om in aanmerking te komen voor een plaats in kinderdagverblijf Lololand, registreer je je opvangvraag via www.kinderopvangleuven.be en voeg je kinderdagverblijf Lololand als voorkeurinitiatief toe aan je lijst. We raden aan je te registreren vanaf het moment dat je op de hoogte bent van de zwangerschap. Je kunt dus ten vroegste negen maanden voor de vermoedelijke geboortedatum inschrijven.

Let op!

Indien je doelbewust foutieve informatie doorgeeft, zullen wij de aanvraag onmiddellijk schrappen.

Wij behandelen en verwerken opvangaanvragen uitsluitend via www.kinderopvangleuven.be. Het is niet nodig om ons telefonisch of via email te contacteren over je (nieuwe) aanvraag.

Bij vragen kun je de veelgestelde vragen-sectie of het huishoudelijk reglement op onze website raadplegen. Als je aanvullende ondersteuning nodig hebt kun je gerust contact met ons opnemen via de dienst kinderopvang van Zorg Leuven via onthaal.kinderdagverblijven@zorgleuven.be of op 016 24 81 24.

Er zijn twee types van toewijzingen in onze kinderdagverblijven: de toewijzingen op lange termijn en de toewijzingen op korte termijn.

Toewijzingen op lange termijn

Er zijn per locatie een aantal plaatsen per startdatum in combinatie met geboortemaand beschikbaar. De toewijzingen op lange termijn gebeuren de laatste vrijdag van de maand, ten vroegste 9 maanden voor de startdatum.

Tot het toewijzingsmoment is je aanvraag in behandeling. Broers/zussen en kinderen van personeel van kinderopvang Zorg Leuven krijgen voorrang. Je ontvangt ten vroegste een antwoord op drie maanden zwangerschap. Als je nadien een aanvraag indient, krijg je binnen maximaal één maand later een e-mail met een “voorstel” of “geen plaats".

Toewijzingen op korte termijn

Overige beschikbare plaatsen vullen wij in door middel van vragen voor een dringende opvangplaats via de noodlijst van Kinderopvang Leuven. Noodaanvragen zijn opvangaanvragen waarbij de gewenste startdatum binnen de maand valt.

Voorrangsregels

Zorg Leuven is vrijgesteld van de toepassing van de wettelijke voorrangsregels omwille van zijn werking als Centrum inclusieve kinderopvang. Als Centrum Inclusieve Kinderopvang vangen we elk jaar minimaal 7 kinderen met een specifieke zorgbehoefte op.

Wij hanteren volgende eigen voorrangsregels:

  • Broers en zussen die gelijktijdig in de opvang zitten
  • Kinderen van personeel
  • Pleegkinderen
  • Kinderen met specifieke zorgbehoefte
  • Broers en zussen die niet gelijktijdig in de opvang zitten maar die wel minder als één jaar geleden een inschrijving hadden (ook een inschrijving waar miskraam op volgde)
  • Kwetsbare gezinnen

Let op: ook als je tot één of meerdere voorrangsgroepen behoort, is dit geen garantie op een plaats. Er zijn vaak meer aanvragen binnen de voorrangsgroepen, dan er beschikbare plaatsen zijn. Bovendien moet er ook rekening gehouden worden met de leeftijd van je kind, opvangplan en startdatum. Is je opvangplan of startdatum flexibel, noteer dit dan in je aanvraag. Het is ook mogelijk dat je van ons een voorstel krijgt met een ander opvangplan of startdatum dan je gevraagd hebt.

Door het ondertekenen van de schriftelijke overeenkomst ben je contractueel gebonden aan Zorg Leuven. De startdatum van de opvang kan niet gewijzigd worden. Het ondertekende opvangplan kan niet gewijzigd worden in de eerste 6 maanden van de opvang.

Meer informatie over de verschillende soorten opvang (flexibele contract, ruime openingsuren, dringende opvang) en of wijziging van je opvangplan lees je in ons huishoudelijk reglement.

 Veelgestelde vragen

Hoe werkt de wachtlijst?

Als er een vrije plaats is, nemen we zowel aanvragen die in behandeling staan in overweging als aanvragen op de wachtlijst. Ouders met eenzelfde startdatum maken evenveel kans met hun aanvraag als ze in behandeling zouden staan, als wanneer ze op wachtlijst zouden staan. Ouders waarvan de aanvraag op ‘geen plaats’ staat, maken geen kans op een voorstel. Dit betekent dat de ouders die op de wachtlijst blijven staan uitsluitend van ons horen als er een plaatsje vrij is. Je kande status van je aanvraag zelf aanpassen en de wachtlijst aanduiden. Indien je problemen ondervindt kan je het kindloket van stad Leuven of Kinderdagverblijf Girafant contacteren.

Wat als ik geen plaats heb gekregen, heb ik dan nog kans (als ik mijn startdatum verlaat)?

Ja, maar het is belangrijk dat je je op de wachtlijst zet. Als je de aanvraag op “geen plaats” laat staan, zal deze niet worden bekeken bij de volgende toewijzingen. Het is niet noodzakelijk om je startdatum aan te passen. We adviseren om die steeds te laten staan op het moment dat het gezin het liefst wil starten. Bij een vrije plaats nemen we alle aanvragen in overweging die een startdatum hebben in die komende 10 maanden. Het kan dan wel zijn dat je een voorstel krijgt met een startdatum die later is dan de gewenste startdatum uit de aanvraag. Bent u flexibel met de startdatum of opvangplan? Noteer dit in de opmerkingen bij de aanvraag.

Wat is belangrijk om te weten ivm een aanvraag voor een tweeling?

Ouders van een tweeling dienen 2 individuele aanvragen te maken (1 per kind). Dit om te voorkomen dat ze een plaats toegewezen krijgen voor één kindje van de twee. Gelieve in de aanvraag onder de naam van de kindjes “tweeling” te beschrijven, zodat dit direct opvalt. (vb: Tweeling 1 Smets en Tweeling 2 Smets). De planner zal de tweeling altijd samen toewijzen en in dezelfde groep en vestiging.

Wat is de schoolleeftijd van kinderen?

De leeftijd dat kinderen naar school gaan staat op 2.5 jaar in de planning. Ouders mogen op elk moment de vraag stellen om het contract te verlengen. Indien dit voor de planning gaat en besproken is met groep en teamleider kan dit verlengd worden tot 3 jaar in plaats van 2,5 jaar.

Bekijk ook ons huishoudelijk reglement voor alle informatie.

Speciale zorgen mogelijk
Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom in onze kinderdagverblijven en bij onze onthaalouders. Inclusieve kinderopvang is immers opvang voor alle kinderen. Kinderen met grotere zorgnoden komen naar dezelfde opvang als kinderen zonder deze extra behoeften. Kinderopvang Zorg Leuven beschikt over een aantal structurele inclusieplaatsen en daarmee maken we deel uit van het Leuvense netwerk inclusieve kinderopvang. Wat bieden we? Opvang op maat, de mogelijkheid tot regelmatig overleg, een stimulerende omgeving met oog voor de behoeften en het tempo van het kind, actieve betrokkenheid van ouders en samenwerking met het netwerk van het kind. We werken samen met het Centrum Inclusieve Kinderopvang (CIK) en kunnen van daaruit beroep doen op een netwerk van professionals (kinesisten, verpleegkundigen, thuisbegeleidingsdiensten,..). De inclusiecoach van het CIK neemt contact op met het gezin en we bekijken samen hoe we kunnen ingaan op de vraag. Onze kinderbegeleiders, onthaalouders en pedagogisch teamleiders worden gecoacht en ondersteund door het CIK.
Openingsuren

voorschools

Van Tot
Maandag 07:00 18:30
Dinsdag 07:00 18:30
Woensdag 07:00 18:30
Donderdag 07:00 18:30
Vrijdag 07:00 18:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Initiatieven met dezelfde organisator