DVO - Dienst voor Opvanggezinnen Zorg Leuven

Adres
Nieuwe Kerkhofdreef 2
3001 Heverlee
Telefoon
016 24 80 84
E-mail
opvanggezinnen@zorgleuven.be
Inkomens gerelateerde prijs
ja
Buitenspeelruimte
nee
Speciale zorgen mogelijk
ja
Omschrijving

 Onder begeleiding en ondersteuning van de Dienst Opvanggezinnen Zorg Leuven zorgen onthaalouders in de ruime Leuvense regio voor de opvang van kindjes in een warme, huiselijke sfeer.

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen bij onze onthaalouders terecht. Deze opvang gebeurt meestal door één onthaalouder in haar eigen woning maar kan ook een samenwerking zijn van twee of drie onthaalouders in een eigen woning of op een andere locatie.

Opvang bij een onthaalouder is kleinschalig, waardoor we de aanpak van thuis en van de opvang makkelijk op elkaar kunnen afstemmen.

Samen volgen we de ontwikkeling en het welzijn van je kindje op en delen dit graag met jullie.

Hier kan je alvast een aantal nuttige documenten vinden:

De dienst is telefonisch bereikbaar opof op afspraak.

Toewijzingsbeleid

Registratie

Je registreert je op de website www.kinderopvangleuven.be. Via de knop 'inschrijven' kan je als ouder registreren. Na het invullen krijg je een mail toegestuurd met je login-gegevens. Hiermee log je terug in op www.kinderopvangleuven.be en voeg je je eventuele partner en het kind of de kinderen toe waarvoor je opvang zoekt. Tot slot duid je bij de kinderen voor wie je opvang zoekt 'gezinsopvang' aan en geef je de gewenste startdatum en opvangdagen op.

In het Stadskantoor en aan het onthaal van kindercentrum De Girafant kan je hulp krijgen bij het registreren.

Vanaf 9 maanden voor je gewenste startdatum, mailen we je wekelijks de lijst met vrije plaatsen (binnen 9 maanden of minder) bij aangesloten onthaalouders.

Kennismaking en inschrijving

Je neemt zelf contact op met een onthaalouder met een vrije plaats naar keuze en maakt een afspraak voor een kennismakingsbezoek. Je vindt op deze pagina een 'praatpapier' om je voor te bereiden op dit gesprek. Samen met de onthaalouder beslis je of de opvang doorgaat.

De onthaalouder heeft de vrije keuze over het al dan niet inschrijven van een kind en is niet verplicht buitenschoolse of flexibele opvang te voorzien.

Speciale zorgen mogelijk
Ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom in onze kinderdagverblijven en bij onze onthaalouders. Inclusieve kinderopvang is immers opvang voor alle kinderen. Kinderen met grotere zorgnoden komen naar dezelfde opvang als kinderen zonder deze extra behoeften. Kinderopvang Zorg Leuven beschikt over een aantal structurele inclusieplaatsen en daarmee maken we deel uit van het Leuvense netwerk inclusieve kinderopvang. Wat bieden we? Opvang op maat, de mogelijkheid tot regelmatig overleg, een stimulerende omgeving met oog voor de behoeften en het tempo van het kind, actieve betrokkenheid van ouders en samenwerking met het netwerk van het kind. We werken samen met het Centrum Inclusieve Kinderopvang (CIK) en kunnen van daaruit beroep doen op een netwerk van professionals (kinesisten, verpleegkundigen, thuisbegeleidingsdiensten,..). De inclusiecoach van het CIK neemt contact op met het gezin en we bekijken samen hoe we kunnen ingaan op de vraag. Onze kinderbegeleiders, onthaalouders en pedagogisch teamleiders worden gecoacht en ondersteund door het CIK.
Openingsuren

voorschools

Van Tot
Maandag 08:00 18:00
Dinsdag 08:00 18:00
Woensdag 08:00 18:00
Donderdag 08:00 18:00
Vrijdag 08:00 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Initiatieven met dezelfde organisator