Dienst Opvanggezinnen Leuven

Adres
Nieuwe Kerkhofdreef 2
3001 Heverlee
Telefoon
016 24 80 84
E-mail
opvanggezinnen@zorgleuven.be
Inkomens gerelateerde prijs
ja
Buitenspeelruimte
nee
Speciale zorgen mogelijk
ja
Omschrijving

Onder begeleiding en ondersteuning van de Dienst Opvanggezinnen Zorg Leuven zorgen onthaalouders in de ruime Leuvense regio voor de opvang van kindjes in een warme, huiselijke sfeer. Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen bij onze onthaalouders terecht. Deze opvang gebeurt meestal door één onthaalouder in haar eigen woning maar kan ook een samenwerking zijn van twee of drie onthaalouders in een eigen woning of op een andere locatie.

Opvang bij een onthaalouder is kleinschalig, waardoor we de aanpak van thuis en van de opvang makkelijk op elkaar kunnen afstemmen. Samen volgen we de ontwikkeling en het welzijn van je kindje op en delen dit graag met jullie.

Hier kan je alvast een aantal nuttige documenten vinden:

De dienst is telefonisch bereikbaar op 016 24 80 84 of op afspraak.

Toewijzingsbeleid

De onthaalouders aangesloten bij de dienst zijn te vinden via de zoekmodule. Daar zie je hoe ze werken en waar ze wonen.

Hun juiste adres en telefoonnummer wordt pas gecommuniceerd al er beschikbare plaatsen zijn. Als ze volzet zijn, heeft het immers geen zin je tot hen te richten. Het telefoonnummer dat je ziet, is van de Dienst voor Opvanggezinnen. Wij kunnen je verder helpen als je vragen hebt.

Wanneer een onthaalouder een plaatsje vrij krijgt, mailen we jou haar gegevens. Dan kan je zelf met haar afspreken om kennis te maken. Je kiest samen met de onthaalouder of je kindje bij haar in opvang zal gaan. Opgelet, wees er snel bij want de vrije plaatsen worden aan meerdere ouders doorgegeven.

Schrijf je in voor deze mails door ofwel de dienst voor opvanggezinnen als voorkeur toe te voegen, ofwel een specifieke onthaalouders. In het laatste geval wordt de dienst zelf ook automatisch toegevoegd om voldoende keuzemogelijkheden te kunnen doorgeven. Vanaf 9 maanden voor jouw startdatum, sturen wij je dan wekelijks de vrijkomende plaatsen door. Je krijgt zowel de onthaalouders die alleen werken, als de onthaalouders die met twee of meer werken.

Openingsuren

voorschools

Van Tot
Maandag 08:00 18:00
Dinsdag 08:00 18:00
Woensdag 08:00 18:00
Donderdag 08:00 18:00
Vrijdag 08:00 18:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Initiatieven met dezelfde organisator